Bekijk hele assortiment

Laat je auto blinken met Valma

Een regelmatige wasbeurt laat je auto weer glimmen als nieuw en houdt de lak in topconditie. Internet-Automotive heeft een breed assortiment schoonmaakproducten waarmee je de auto een stevige poetsbeurt geeft, thuis op de oprit. Bijvoorbeeld met de producten van Valma. We leggen in dit artikel stap voor stap uit hoe jij jouw auto thuis de beste poetsbeurt geeft.

Zelf je auto wassen met Valma

Zelf de auto wassen geeft het beste poetsresultaat. In de wasstraat heb je namelijk meer kans op krassen door de borstels. Ook worden er agressieve wasmiddelen gebruikt om je auto in korte tijd schoon te maken. Deze kunnen de lak aantasten. Valma maakt sinds 1926 hoogwaardige poetsproducten die je auto duurzaam beschermen, herstellen en grondig schoonmaken, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Stap 1 schoonspoelen

Zand, pekel en ander vuil geven tijdens het poetsen krassen. Deze moet je eerst van de auto spuiten met een tuinslang of hogedrukreiniger voor je hem in het sop zet. Wanneer je een hogedrukreiniger gebruikt, moet je de spuitmond minstens 20 centimeter van de auto houden anders krijg je alsnog krassen in de lak. Vergeet niet om ook de wielkasten en onder de auto de boel schoon te spuiten.

Stap 2 wassen

Vul één emmer met lauwwarm water en Valma wash and shine autoshampoo. De andere emmer vul je met schoon water. Deze gebruik je als spoelemmer. Gebruik altijd een microfiber handschoen. In een normale spons hoopt het vuil zich op en veroorzaakt het krassen. Was je auto in de lengterichting. Draaibewegingen veroorzaken swirls – cirkelvormige krassen – in de lak. Begin met het wassen van het dak en werk vanuit daar naar beneden. Hoe dichter je namelijk bij de wielen komt, hoe meer vuil je tegenkomt. 

Stap 3 naspoelen en drogen

Spuit het sop van de auto met een zachte waterstraal en droog het af met een zeem. Daarna ga je verder met de ramen en wielen.

Stap 4 de ruiten

Gewone autoshampoo laten strepen op de ruiten achter. Maak de ruiten daarom schoon met Valma glasreiniger. Deze haalt het vet en vuil streeploos van de ruiten waardoor je een helder zicht op de weg behoudt.

Stap 5 de wielen

Voor de wielen gebruik je andere poetsproducten dan voor de lak. Dit heeft te maken met de remstof die op de velgen zit. Deze is scherp en veroorzaakt krassen als je later met dezelfde spullen de lak weer poetst. Maak de velgen schoon met een aparte borstel en gebruik Valma velgenreiniger. Met deze krachtige spray verwijder je het vuil van de velgen in een handomdraai.

Stap 6 autowax

Als je de auto extra wil laten blinken gebruik je Valma autowax. Dit geeft de lak een langdurige bescherming en geeft extra glans. Breng de wax in een dunne laag aan met een schone doek. Laat het opdrogen tot er een lichte waas over de auto trekt en neem het daarna af met een schone microvezeldoek.
Let op: gebruik de wax pas als de auto helemaal is opgedroogd en volg altijd de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 7 het interieur

Als je de buitenkant weer blinkt is het tijd om het interieur aan te pakken. Zuig eerst het vuil van de bekleding en de vloer met een stofzuiger. Daarna maak je het dashboard, de deurgrepen, consoles en eventueel de sierstrips schoon met cockpitspray. Deze stoot stof af en werkt antistatisch. Ook geeft het een frisse geur af waardoor het lijkt alsof je in een gloednieuwe auto stapt.

Hars, vogelpoep en insecten

Hars, vogelpoep en insecten tasten de lak aan. Als je deze niet direct verwijdert, kost dit later veel meer moeite en tast het de lak aan. Leg daarom altijd een flacon insectenreiniger in de auto. 

Poets je auto met regelmaat zodat je lak beschermd blijft tegen de weersinvloeden. Zo houd je de lak in topconditie en ziet je auto er altijd stralend uit. Bestel daarom nu de poetsproducten van Valma met extra veel voordeel bij Internet-Automotive.
 

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm