Bekijk hele assortiment

Advies: voorkom autoproblemen bij vorst

Als het vriest krijgen veel auto´s problemen. Een motor die niet wil starten, een autoportier dat niet opengaat, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Gelukkig is dat nu verleden tijd, want met de onderstaande tips rijdt jouw auto de hele winter als een zonnetje.

Sloten

Je voorkomt bevriezing van het slot door er kruipolie in te spuiten. Is het slot toch bevroren? Gebruik dan een beetje slotontdooier.

Deurrubbers

Een bevroren slot hoeft niet de enige reden te zijn waarom je de autodeur niet open krijgt. Vastgevroren deurrubbers kunnen hiervan ook de oorzaak zijn. Smeer deze daarom aan het begin van de winter in met vaseline.

Ruitenwissers

Vervang in de winter gewone ruitenwisservloeistof door antivriesruitenwisservloeistof. Deze bevriest niet bij vorst en zorgt er tegelijk voor dat de leidingen niet kapotvriezen. Om te voorkomen dat je ruitenwisserbladen vastvriezen op de ruiten leg je hier kurken onder.

De autoruiten ijs- en sneeuwvrij maken

Maak je ruiten voor vertrek vrij van ijs. Je voorruit, achterruit, zijspiegels en voorste zijramen moeten volledig sneeuw- en ijsvrij zijn. Wanneer dit niet het geval is riskeer je een boete van €230 tot €370. Gebruik een ijskrabber om het ijs van je ruiten te krabben. Zet tegelijk je ruitverwarming op de hoogste en warmste stand met de airco aan. Dit laat de condens aan de binnenkant snel verdwijnen. Geen zin om ’s ochtends je ruiten te krabben? Gebruik dan een anti-ijsdeken of ruitontdooier.

Accu-onderhoud

De winter is het seizoen waar de meeste auto’s problemen krijgen met de accu. De kou zorgt ervoor dat deze moeilijker oplaadt en dus ook minder stroom geeft. Zeker bij oude accu’s is dit een veel voorkomend probleem. Laat je accu daarom aan het begin van de winter doormeten bij een garage of doe dit zelf met een spanningsmeter. Rijd daarnaast regelmatig een lang stuk met je auto zodat de accu voldoende kan opladen.

De auto parkeren

Bij vorst is het onverstandig om je auto te parkeren met de handrem erop. De handremkabel kan vastvriezen en dan krijg je hem er niet vanaf. Zet hem daarom in de eerste versnelling.

Zorg ook voor jezelf

Auto-onderhoud is in de winter belangrijk om veilig van A naar B te rijden. Toch kan het zijn dat je onderweg strandt, bijvoorbeeld door een lange file, slecht weer of pech. Leg daarom een extra setje warme kleding of dekens en een flesje water in je auto.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm