Bekijk hele assortiment

Advies over ruitenwissers

Bij regen, hagel en sneeuw houden de ruitenwissers je ramen schoon waardoor je een goed zicht op de weg houdt. Door ze op tijd te vervangen verhoog je de rijveiligheid. De meeste fabrikanten adviseren om ze elke twaalf tot vijftien maanden te vervangen om zo een optimaal zicht op de weg te houden in alle weersomstandigheden.

Wanneer zijn ruitenwissers versleten

Wanneer de ruitenwissers strepen achterlaten, geluid maken of als het rubber loslaat, zijn je ruitenwissers versleten. Het rubber op de wissers verslijt niet alleen door het gebruik, maar ook door de weersinvloeden.

Wanneer moet je ruitenwissers vervangen

Fabrikanten adviseren om je ruitenwissers iedere twaalf tot vijftien maanden te vervangen. Tegenwoordig hebben veel ruitenwissers een sticker die langzaam van kleur verandert. Als de sticker volledig is verkleurd, weet je dat de ruitenwissers versleten zijn en je ze moet vervangen.

Ruitenwissers schoonmaken

Strepen betekenen niet altijd dat de ruitenwissers versleten zijn. Dit kan ook komen door vuil op het rubber. Maak ze dan schoon met een poetsdoek. Mochten de ruitenwissers daarna nog steeds strepen achterlaten, dan moet je ze wel vervangen.

Hoe vervang je de ruitenwissers

Voor het vervangen van de ruitenwissers hoef je niet naar de garage. Dit kun je heel eenvoudig zelf als je de volgende stappen volgt:

  1. Til de ruitenwisserarm van de ruit af.
  2. Het ruitenwisserblad zit met een clip vast aan de ruitenwisserarm. Druk deze in en schuif de wisser naar beneden tot je deze ervanaf kunt halen.
  3. De nieuwe ruitenwisser monteer je op de arm in de omgekeerde volgorde van stap twee.
  4. Duw de ruitenwisserarm weer naar beneden tegen het raam. Je nieuwe ruitenwissers zijn nu klaar voor gebruik.

Welke ruitenwissers heb je nodig

In de gebruiksaanwijzing van je auto staat aangegeven welke ruitenwissers er op jouw auto passen. Controleer vervolgens of dit overeenkomt met de ruitenwissers die je koopt. Wanneer je de ruitenwissers van je voorruit vervangt, vergeet dan niet om ook de wissers van je achterruit te controleren en eventueel te vervangen.

Als je de ruitenwissers op tijd vervangt heb je altijd goed zicht op de weg en rijd je veilig van A naar B, wat het Hollandse weer je ook brengt.

Inloggen

E-mail
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?

Nieuw? Maak gemakkelijk een account aan.

Wachtwoord vergeten?

Ben je jouw wachtwoord vergeten? Vul hieronder jouw e-mailadres in en wij sturen je direct een mail waarmee je het wachtwoord opnieuw instelt.


E-mail
Terug naar inlogscherm